Ifølge Seges kan græsprotein blive en betydningsfuld afgrøde som erstatning for nogle af de mange millioner tons importerede soja. Planteavlskonsulenter kalder græsprotein spændende, men ser også andre muligheder.

300.000 tons protein. Så meget ekstra skal Danmark ifølge Dansk Protein Innovation producere inden for de næste fem år. Den ambition betyder, at Seges i øjeblikket arbejder på højtryk for at finde et muligt dansk protein-alternativ til de mange millioner tons soja, vi importerer hvert år.

Græs kan raffineres

Hvis det skal blive til noget, så skal der være en god forretning i det for landmanden, der dyrker græsset, for raffinaderiet og for aftageren

Hestebønner har allerede vundet indpas flere steder i Danmark, men Seges har også kig mod et helt andet alternativ, nemlig græs.

- Det, vi kigger rigtig meget på, er græsprotein. Græs er ikke egnet som foder til enmavede dyr, men ved at forarbejde det på et bioraffinaderi kan det blive et godt proteinprodukt, som har en god aminosyresammensætning. Det er rigtig interessant, siger Lars Villadsgaard Toft, der er bioøkonomichef hos Seges.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind