Situationen på afgrødemarkedet giver kornkøbere gode betingelser.

Afgrødemarkedet henover efteråret 2017 var præget af stillestående priser. Håbet for sælgerne om stigende priser blev ikke indfriet. Årsagen til de stagnerende afgrødepriser skal findes i flere faktorer. Blandt andet er Rusland storproducent af hvede og har været aggressiv i markedet for at sælge hvede til spotpriser. De har snuppet vigtige ordrer for næsen af de europæiske landmænd, og det presser prisen. Dette sammenholdt med store overgangslagre på verdensplan gør, at hvedeforsyningen generelt er god.

Gode betingelser for kornkøbere

Situationen på afgrødemarkedet giver til gengæld kornkøbere gode betingelser. Er man i markedet for at købe korn til afdækning af forbruget frem til høst 2018, er der således gode muligheder. Med en forventning om, at der avles mere byg end hvede til høst 2018, vil det være interessant at dække sig af på hvede, også længere frem end høst 2018.

I en indkøbssituation ser jeg det som en fordel at lave et godt udbudsmateriale om blandt andet den ønskede mængde og kvalitet. Husk at det er dig som køber, der stiller betingelserne. Send det i udbud blandt grovvaren og andre leverandører i markedet, for eksempel en kornmægler. Det vil bringe flere leverandører i spil og giver den bedste mulighed for at få den ønskede vare til den laveste pris.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind