Ukrudtsbekæmpelse i vårbyg kan gøres for en pris på omkring to tønder korn. I det følgende kan du finde hjælp til at vælge den rette løsning til dit behov.

Der findes ikke mange vårbygmarker, hvor der ikke bliver bekæmpet ukrudt. Vi anbefaler også at foretage ukrudtsbekæmpelse som standard i vårbyg, på trods af at der ofte er begrænset behov for det. Vårbyg er i virkeligheden fantastisk til at konkurrere mod ukrudt. Udfordringerne opstår, når ukrudtstrykket er stort, eller vårbyggen ikke gror kraftigt til.

I Sagro fik vi i år syn for sagen, da vi sammenlignede ukrudtsløsninger på bar jord kontra i vårbyg med varierende plantetal. Det er tankevækkende at se, hvilken tyk måtte af ukrudt, der vokser frem på bar jord, og hvor lidt af ukrudtet, der kan klare sig i konkurrence med en veletableret vårbygafgrøde. Det er en rigtig god metode til at vurdere, hvad de forskellige middelblandinger kan klare.

Middelvalg

Til ukrudtsbekæmpelse i vårbyg anvender vi normalt en blanding med tre midler: Et minimiddel, DFF og et supplerende middel, som typisk også fungerer som resistensbryder på en række bredbladede arter.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind