Skov- og naturejere opfordres til at vise deres skov frem for offentligheden.

2020 er Naturens År på DR, og DR vil i løbet af foråret give befolkningen et unikt indblik i den danske natur i TV-produktionen Vilde Vidunderlige Danmark. I fem programmer sætter de fokus på fem forskellige typer natur: skoven, kysten, det åbne land, søer og åer og naturen i byen.

Ud over produktionen Vilde Vidunderlige Danmark har DR i partnerskab med Naturstyrelsen, Friluftsrådet og De Naturhistoriske Museer sat gang i projektet Vores Natur. Her opfordrer de befolkningen til at komme ud af sofaen og selv opleve naturen, skriver Dansk Skovforening.

- Skovene er temaet i første udsendelse der sendes den 12. april, og det er derfor oplagt, at du som skovejer benytter lejligheden til at vise skoven frem i ugen fra den 13.-19. april 2020. Her kan du fortælle omverdenen om skovenes mange funktioner, og på den måde øge danskernes forståelse for skovbruget - til gavn for skovbruget, danskerne og vores samfundet som helhed, skriver Dansk Skovforening.

Et oplagt emne for at invitere befolkningen i skoven er skovens rolle for fremtidens klima, som er et af tidens varme emner. I fakta-ark til kampagnen Skov for klima kan man finde mange gode fakta og argumenter for, hvordan skov og træ hjælper klimaet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce