Her i Vestaustralien ser høsten ud til at kunne slå alle rekorder. Specielt hveden ser utrolig lovende ud. På farmen her i Cascade hos familien Walter gør vi i øjeblikket klar til en forhåbentlig indbringende høst på de 18.000 hektar.

Året har dog været meget vådt og koldt og for et par måneder siden så tingene ikke videre imponerende ud. Flere marker stod under vand, og afgrøderne så ikke ud til at trives. Da det ikke er normale forhold her, havde familien Walter deres bekymringer. Under normale år er der kun lige vand nok til at kunne dyrke hvede, som vil indbringe for eksempel 2000-3000 kg pr. hektar. Trods den knap så optimale start på sæsonen betød den ekstra vandmængde, at vi i år forventer at komme op og ligge imellem 3000-4000 kg pr. hektar i hveden.

Høståret 2016 slår 2013

Det landmandsejede foderstof CPH er utrolig glade på farmernes vegne, men de har dog også deres bekymringer. 2013 var året, hvor Vestaustralien sprængte alle rekorder i forhold til udbytte. Dette år havde CPH problemer med at få plads til al kornet rundt omkring på foderstofferne. Der blev høstet 15,3 millioner tons korn i 2013. CPH har været ude og sige, at de forventer omkring 16 millioner tons i år. Til info leverede familien Walter totalt 42.000 tons sidste år.

Tredje artikel fra Down Under

De tidligere artikler fra den ene af to markskribenter i Agro denne sæson:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Agro april - Store forhold, store maskiner og store armbevægelser

Agro juni - Australien melder om den bedste såning i mange år

Agro august - Våd og kold vinter i Australien

I Agro, der udkommer fredag den 14. oktober kan du læse hele artiklen og få flere input fra Søren Sørensen ophold i Australien.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på www.agrologisk.dk eller telefon 76 20 79 70.