Godsejer Johan Scheel mener, at det er muligt at forene naturværdier med intensivt dyrket landbrug, hvis man tænker sig om.

Midt i godsejer Johan Scheels mark bugter en seks meter bred blomsterstribe sig. Den er hjemsted for insekter og småfugle, og er blandt de 20 kilometer blomsterstriber, der indrammer markerne omkring Ryegaard Gods sammen med insekthoteller, en beetlebank og lærkepletter.

- På Ryegaard dyrker vi naturværdierne. Det er min påstand, at vi sagtens kan have natur side om side med et intensivt dyrket landbrug, hvor vi også bruger pesticider, siger godsejer Johan Scheel.

På Ryegaard dyrker vi naturværdierne. Det er min påstand, at vi sagtens kan have natur side om side med et intensivt dyrket landbrug

Johan Scheel, godsejer

Ryegaards markbrug tæller 750 hektar inklusiv forpagtninger. De 90 procent er konventionel og 10 procent er økologisk. Kun en procent af de marker, der ligger lige omkring godset er udlagt til såkaldte biotoper, altså områder, hvor små vild natur får lov til at blande sig med monotone marker af vårrug og vinterhvede. Det svarer til to hektar.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind