Mellem klokken 18 og klokken 19.45 lørdag aften skabte to unge mænd i en stjålen New Holland-traktor ravage på vejen i og omkring den sønderjyske by Tønder. Det skriver Jyske Vestkysten.

En politietpatrulje fulgte efter traktoren over en længere strækning, men var ikke i stand til at bringe den til standsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lykkede for de to unge mænd på henholdsvis 19 og 22 år at ryste politiet af sig ved at køre ud over nogle marker uden for Tønder, hvor politibilen ikke kunne følge efter. Klokken 19.45 kunne politiet dog oplyse, at jagten var slut, og de to unge mænd var anholdt.

Kørte ind i vidne

Traktoren blev først spottet lidt uden for Tønder af et vidne, der kontaktede politiet på grund af traktorens vilde kørsel. Vidnet fulgte efter traktoren, og da traktoren nærmede sig Tønder, stødte en politibil til.

Traktoren fortsatte ind i Tønder by, og ifølge Jyske Vestkysten så øjenvidner, hvordan den store traktor blandt andet kørte igennem et chikaneanlæg.

Vidnet, der først havde spottet traktoren prøvede at hjælpe politiet ved at spærre for traktoren med sin bil, men føreren af traktoren kørte direkte ind i bilen, og fortsatte sin vilde kørsel. Vidnet kom ikke noget til.

Løsladt igen

Søndag morgen kunne Jyske Vestkysten så berette, at de to unge mænd var blevet løsladt igen. Jurister fra Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at mændene ikke skal fremstilles i grundlovsforhør, og derfor er de begge løsladt igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to er indtil videre sigtet for at forvolde fare mod andres liv eller førlighed. Derudover vil de blive sigtet for to indbrud, brugstyveri af traktor og flere overtrædelser af færdselsloven.