Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tavse kritikere ærgrer Merrild

Af kras - 13. apr. 2018 KL. 15:46

Der har ifølge Landbrug & Fødevares formand ikke været meget lyd fra landbrugspakkens kritikere efter NOVANA-rapport.

- Hvis man har været blandt de store kritikere af Fødevare- og Landbrugspakken, så har denne uge ikke været rar. Ikke mindst har de medier, der har ført an med de kritiske historier om Fødevare- og Landbrugspakken, været påfaldende tavse. Det overrasker mig ikke, men det ærgrer mig.

Sådan skriver L&F-formand Martin Merrild på Landbrug & Fødevares hjemmeside.

citat startcitat start

Jeg er sikker på, at når vi næste år igen kan se en stigning på grund af de store mængder nedbør, vi fik i 2017, så skal den nok atter engang få for fulde gardiner i mediernes dækning.

Formand Martin Merrild

Landbrug & Fødevarer

citat slutcitat slut

Han fortsætter:

- Hvis vi lige skruer tiden tilbage til sidste år. Her kunne DR afsløre udviklingen for udvaskning af kvælstof fra den såkaldte NOVANA-rapport. DR kørte massivt på med masser af radio-indslag. På P3 syntes man, det var morsomt, når vi i landbruget sagde, at en merudvaskning blandt andet skyldes massivt nedbør. Alle DRs flader var i brug, og i TV Avisen fik den heller ikke for lidt. Sagen var klar. Landbrugets udledning af kvælstof var i en markant stigning. Vores budskab om, at der altid sker udsving, og at man ikke kan konkludere noget på baggrund af få års udvikling, blev aldrig taget alvorligt.

Medierne er tilbage om et år

Mandag viste de seneste NOVANA-tal, at der blev lev udledt 14.600 ton mindre kvælstof til de danske kystområder i 2016 sammenlignet med året før.

- Nu, hvor de seneste NOVANA-tal er ude, er det ikke meget væsen, de samme medier gør af sig. I DR har man åbenbart vurderet, at faldet i kvælstofudledningen ikke er en relevant sag. Heller ikke hos Berlingske har man tænkt sig at dække sagen. Det stemmer selvfølgelig heller ikke overens med kritikernes profetier. Man kunne også tænke sig, at DR og Berlingske har lyttet til vores budskab om, at man ikke kan konkludere noget på baggrund af få års udvikling. Men mon dog. Jeg er sikker på, at når vi næste år igen kan se en stigning på grund af de store mængder nedbør, vi fik i 2017, så skal den nok atter engang få for fulde gardiner i mediernes dækning, lyder forudsigelsen fra Martin Merrild.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame