Antallet af deltagere til Djursland Landboforeningens møder er stødt stigende. I løber af januar og februar, hvor de enkelte fagudvalg har afholdt deres møder, har der samlet været over 300 deltagere. Det skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Samtidig kunne foreningen igen i år byde over 200 landmænd velkommen til spisning til den årlige generalforsamling tirsdag aften i Auninghallen. Derfor var det også helt på sin plads, at formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, lagde stor vægt på den opbakning, som han, og ikke mindst foreningen, oplever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tillader mig at tolke det som en stigende opbakning til landboforeningen. Jeg er rigtig glad for, at der er opbakning til det politiske arbejde, vi som folkevalgte arbejder med, og at der på samme måde er tillid til den måde, vi på vegne af jer, driver foreningen, lød det fra Hans Gæmelke.

Årets beretning

I årets beretning kom formanden ind på landbrugets økonomiske resultat og ikke mindst forventningerne til 2018. Han forklarede kort om samarbejdet med naboforeningerne og ikke mindst turen til DLMØ i Bruxelles, hvor bestyrelsen talte dansk landbrugspolitik i EU Kommissionen. Formanden lykønskede bestyrelsen for Djurs Bioenergi, som efter mange års ihærdigt arbejde nu endelig lykkedes med etablering af et biogasanlæg i Grenaa.

- Det sidste der mangler, er en medfinansiering fra de landmænd, der ønsker at bruge den nye mulighed for afsætning af gylle. Jeg vil tro at også denne del af projektet finder sin løsning, sagde Hans Gæmelke.

Formanden redegjorde for vandrådene og naturrådets arbejde i det forgangne år og om projektet med minivådområderne.

- Vi har alle et fælles ansvar for at få placeret de minivådområder, der er ønske om, understregede formanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Debat om beretningen

Årets beretning fik flere roser med på vejen. Et langvarigt medlem af Djursland Landboforening roste foreningen for den stemning, der altid er i huset, når han kommer på besøg, de dygtige medarbejdere og ikke mindst opbakning til beslutningen i at stå fast på at bevare foreningen i nuværende form i en tid, hvor flere landboforeninger fusionerer.

- Djursland Landboforening er et sted, som vi kan lide at komme. Alt fungerer på den bedste måde, lød det.

Fra salen denne aften kom også en opfordring til formanden. En opfordring til at Djursland Landboforening skulle gå med i vandplans-retssagen, som Bæredygtigt Landbrug fører ved Vestre Landsret til maj, så foreningen kunne være med til at kæmpe for landmændenes interesser. Til det svarede formanden:

- Som jeg ser det, så er det noget, bestyrelsen skal tage stilling til, om vi vil gå ind i. Vi har endnu ikke haft tid til at mødes omkring dette emne, men det vil vi gøre.

Efter kaffen var der indlæg ved kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, som meget beskrivende og underholdende fortalte om kommunikationsmaskinen på Axelborg. Han fortalte om, hvordan L&F altid balancerer mellem at fortælle den gode historie om landbruget samtidig med at forsvare erhvervet, når det er nødvendigt.