I dag rejser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sammen med H.M. Dronning Margrethe og 39 danske virksomheder på statsbesøg med erhvervsfremstød til Ghana. Det skal bane vejen for mere dansk miljøteknologi og flere danske fødevarer på det voksende vestafrikanske marked. Det skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Ghanas voksende middelklasse giver nye muligheder for danske miljøtech- og fødevarevirksomheder. I løbet af de næste fire dage får 39 danske virksomheder chancen for at åbne dørene til ghanesiske marked med H.M. Dronning Margrethe, udenrigsminister Anders Samuelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Høje forventninger

- Ghana efterspørger lige nu nogle af de fødevarer og teknologiske løsninger, hvor Danmark står rigtig stærkt. Men selvom vi har stærke løsninger, er potentialet for dansk eksport til Ghana langt fra indfriet. Derfor er det vigtigt, at vi får fremhævet danske virksomheder, så de står først i køen, når der skal investeres i fødevarer eller vand- og miljøteknologi, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareministerens fokus vil under besøget være at knytte relationer til de ghanesiske myndigheder og åbne døre for de medrejsende danske virksomheder.

I 2016 eksporterede Danmark for godt 270 millioner kroner til Ghana. I årets første syv måneder er den danske vareeksport til Ghana steget ekstraordinært til næsten en mia. kroner på grund af en stor ordre til olieindustrien.

- Selvom den danske eksport til Ghana er steget i løbet af 2017, er der stadig et kæmpe uforløst potentiale for danske virksomheder i Ghana. I dag har Ghana for eksempel et vandtab på over 50 procent, mens vi i Danmark taber under otte procent af vandet fra vandværk til forbruger. Og på fødevareområdet kan vi med høj fødevaresikkerhed, høj effektivitet og klimavenlig produktion levere både varer og teknologi af høj kvalitet til vestafrikanerne. Jeg ser frem til at vise ghaneserne, hvad danske virksomheder kan bidrage med, siger Esben Lunde Larsen.