Der var sol, højt humør og udsigt over Tissø, da Ubby Auto og Maskincenter i samarbejde med Pöttinger Danmark afholdte demonstration af maskiner ved Frihedslund gods i Vestsjælland.

Der var tale om en demonstration 100 procent målrettet arbejdet i jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der blev fremvist tre maskiner: en 6 meter ny model Tallerkenharve (Terradisc 6003 T), en 3 meter stivtandet stubharve (Synkro 3030 N) samt en 6 meter såmaskine med gødningsplacering (Terrasem C6 Fertilizer).

Om valget af maskinerne står der i en pressemeddelelse:

Præcis valget af disse maskiner var ikke en tilfældighed. De kan nemlig alle bruges både hos dem som pløjer, kører delvis pløjefrit, eller 100 procent pløjefrit. Selfølgelig er det altid rart at kunne bruge en maskine i forskellige situationer, og derfor var disse tre allroundere blevet særligt udvalgt til dagen.

Ifølge arrangørerne kom der mellem 60 og 70 mennesker til arrangementet.

Ikke kun Jylland

Mange forbinder Pöttinger med noget græsgrej, der bliver solgt til nogle maskinstationer i Jylland, men det skal der laves om på, hedder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processen med at løfte salget af disse maskiner på egne, hvor der er mere fokus på planteavl, falder på et helt naturligt sted:

- Pöttinger har nemlig gennem de sidste 10 år brugt rigtig mange udviklingskroner på maskiner til planteavlere og dermed maskiner, der skal arbejde under jordens overflade i stedet for ovenfor overfladen. Denne udvikling er selvfølgelig en process, og den er rigtig godt i gang. Vi kan med de maskiner, som sælges i dag, sagtens være med både hvad angår kvalitet, funktion og pris, siger Anders Højte Hansen, Pöttinger.