Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt ulveangreb i Sønderjylland

Af esu - 17. feb. 2017 KL. 07:53

Endnu et ulveangreb har fundet sted. Denne gang i Sønderjylland.

Efter to et halvt måned med otte formodede ulveangreb på naturplejefår syd for Holstebro er ulven tre dage efter det seneste angreb rykket 140 kilometer sydpå til Hedelam ved Skærbæk. Eller også er der formentlig mindst to ulve med hang til fårekød i Danmark.

I hvert fald fandt fåreavler Åse Svendsen torsdag formiddag et dødt får i en fold, hvor alle de øvrige får havde søgt sammen i et hjørne. Naturstyrelsens vildtkonsulent undersøgte kadaveret torsdag og vurderer ifølge Hedelam, at det er et ulveangreb.

- Det står aldrig på to-do-listen, at der skal arbejdes med ulveangreb, og det kræver voldsom meget opsyn. Nu får vi så erstattet dette får. Så kan vi bare vente på næste angreb, skriver Åse Svendsen i en facebook-opdatering.

Hedelam har tidligere været meget plaget af ulveangreb og er derfor en af de fårebesætninger, hvor der er gjort mest for at holde ulven på afstand. Blandt andet med ulvesikkert hegn og vogterhunde. Der var dog ikke en vogterhund hos den angrebne flok.

Med det døde får, der blev fundet tæt på Nørrehedevej 27 ved Skærbæk, er antallet af angrebne får i Jylland denne vinter ifølge facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' oppe på 26, heraf 21 døde.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame