Maskinbladet, Agritechnica.

Traktorimportører i otte europæiske lande er blevet bedømt af deres egne forhandlere i en stor undersøgelse, som den internationale maskinhandlerorganisation, CLIMMAR, står bag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen har været gennemført i flere år, og resultaterne har hidtil kun været brugt som et internt værktøj i branchen til at forbedre samarbejdet imellem parterne.

Men i forbindelse med Agritechnica har CLIMMAR nu for første gang valgt at offentliggøre resultaterne af undersøgelsen, hvor de nationale importører er vurderet på en lang række parametre.

I alt har 1201 maskinhandlere fra otte lande svaret, og heraf har 96 danske maskinhandlere svaret.

Svarene er opgjort for de enkelte spørgsmål, og der er foretaget en samlet afvejning. Undersøgelsen viser også, hvordan de enkelte mærker har bevæget sig i opadgående eller nedadgående retning på ranglisten i forhold til tidligere år.

Generelt ligger Fendt højest i vurderingen på næsten alle parametre og får da også den højeste score i det samlede billede for hele Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men vi bruger ikke materialet til at slå det enkelte mærkes importører i hovedet - eller at give det enkelte mærke billigt PR-materiale. Vi bruger det som et dialogværktøj til at forbedre samarbejdet mellem forhandlere og importører, siger Michael Husfeldt, direktør i Dansk Maskinhandlerforening.

Han kan også fortælle, at undersøgelsen efterhånden tages meget alvorligt af de fleste importører i Europa, og at importørerne - og traktorfabrikanterne - i mange tilfælde gør en stor indsats for at forbedre sig på de konkrete punkter, hvor undersøgelsen afslører, at der er plads til forbedringer.

Climar er repræsenteret i 17 lande og repræsenterer næsten 22.000 forhandlere, der i alt beskæftiger 206.300 medarbejdere.