Det journalistiske netværk Aabenhedstinget.dk beskylder Bæredygtigt Landbrug for at fuppe med en Gallup-undersøgelse, men direktør Vagn Lundsteen sender sorteper videre til kommunikationsbureauet JKL Group.

- Vi bruger JKL til at komme frem i medierne, og der et JKL, der har konkluderet på Gallup-undersøgelsen. Så det er altså kommunikationsbureauet, der har skrevet de første tre slides, jeg fremlagde på stormødet. Og vi stoler selvfølgelig på JKL, siger Vagn Lundsteen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han erkender dog, at han selv har skrevet de tre sidste slides i powerpoint-præsentationen, som han fremlagde ved stormødet i Vejen i september.

På de sidste tre slides beskriver Vagn Lundsteen en "idealsituation", hvor danskerne ønsker en stor fødevareproduktion og en "virkelighed", hvor 28 procent af svineproducenterne risikerer at gå konkurs, og hvor arbejdspladserne flytter til udlandet.

- Her synes jeg, at det ret klart kommer til udtryk, at der er tale om mine holdninger og ikke fakta fra undersøgelsen, siger Vagn Lundsteen.

Maskinbladet.dk har endnu ikke kunnet få fat i JKL Group for at få en kommentar.

Læs også Fuppede Bæredygtigt Landbrug med Gallup-tal?