Landforeningen af Danske Mælkeproducenter advarer direkte i et brev til sine medlemmer mod at svare Anima og deltage i nogen form for filmoptagelser.

Et stort udsnit af LDMs bestyrelse har modtaget en forespørgsel fra Anima om at komme på besøg for at filme forskellige hændelser i staldene, fortæller Kjartan Poulsen, formand for LDM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsesmedlemmerne har alle afslået besøget af Anima og LDM's medlemmer opfordres til at gøre det samme, eller helt at undlade at svare på henvendelser.

- Udlovning af dusør kan vi kun betragte som lokkemad, der er udsat i desperation for at få adgang. Men sig: Nej tak, siger formanden.

Kjartan Poulsen har kendskab til at cirka 10 landmænd har fået henvendelser på mail fra Animas direktør, Joh Vinding, der også står som afsender på annoncerne.

Torsdag sendte LDM et direkte svar til Anima, hvor de tager klart afstand til deres metoder og svarer på nogle af deres kritiske spørgsmål i de landsdækkende annoncekampagner.

Direkte brev til Anima

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters svar til Anima:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kære Joh Vinding

Vedrørende din interesse for at filme forskellige begivenheder i kvægstalde tilhørende Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters bestyrelsesmedlemmer.

Først et par kommentarer til dine fire hændelser:

- Adskillelse af mor og afkom i dyreverdenen giver altid grundlag for kortere eller længere tids reaktion fra moderen. For køers vedkommende er erfaringen, at reaktionen er mindst, jo tidligere kalven bliver fjernet fra koen.

- Aflivning af nyfødte tyrekalve er en praksis som kvægbruget arbejder på at afvikle ved at bruge kønssorteret sæd og sæd fra kødkvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Eksport af tyrekalve til Nederlandene er under afvikling i takt med stigende opfedning i Danmark. I øvrigt er det ikke landmanden der står for transport.

- Slagtning af udtjente malkekøer er en slagteriopgave, som landmanden ikke har indflydelse på.

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenters bestyrelsesmedlemmer er ikke interesserede i at få besøg fra Anima med det formål at filme de ønskede hændelser. LDM har ikke opfattelse af, endsige tillid til at optagelserne vil blive brugt i en saglig og konstruktiv sammenhæng. På den baggrund er der afslag fra samtlige LDM's bestyrelsesmedlemmer, slutter brevet.