Den tyske vognproducent Krampe har i år været ekstra opfindsom. I forbindelse med virksomhedens 100 års jubilæum er der præsenteret mange nyheder, og tre af disse nyheder er lastvogne.

Den første er en tipvogn - KS950 offroad. Vognen er lavet i aluminium for at holde egenvægten så lav som muligt. Den fås også som ren landevejsvogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden nyhed er en Sattle Bandit 2 vogn med båndaflæsser. Denne vogn er en kendt Krampe vogn i forvejen, men har nu fået et facelift i form af en større bagklap. Derudover er denne vogn også fremstillet i aluminium for at holde egenvægten lav.

Den tredje nyhed er en videreudvikling af tipvognen KS950, da denne vogn har walk'n'floor gulv, giver den blandt andet mulighed for at læsse af i haller med lavt til loftet. Denne vogn findes stadig kun som prototype.

Hos Krampe er der ingen tvivl om, at nyhederne vil kunne anvendes i Danmark.

- Vognene er gode til at kunne transportere eksempelvis foderstoffer og materiale til biogas over lange afstande, hvilket vi tror der bliver større behov for i fremtiden. Her vinder disse vogne sin ret med stærke undervogne og mulighed for at aflæsse alle steder, fortæller Kenneth Brønner, der er eksportansvarlig for Nordeuropa hos Krampe.