Lyt til artiklen:

Nytænkning indenfor tipvogne

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Ved første øjekast tænker man bare; "hold da op, den vogn er høj!"

Det er den bestemt også. Krampe præsenterer deres helt nye vognserie med imponerende 32-tommers hjul og to meter høje vognsider på Agritechnica. Rumindholdet kommer op på 40 kubikmeter, og totalvægten kan komme op på 24 tons med tilladt hastighed på 40 km/t.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om den nye Probody 760 tipvogn, som vi har udviklet i en helt ny retning i forhold til tidligere. Med Probody kan vi nu levere en vogn, der er i ét stykke, hvor høje sider ikke er nødvendige for at opnå høj kapacitet. Den passer perfekt til den stigende efterspørgsel efter vogne med høje hjul til et år, som vi har haft i år med bløde marker, siger Kenneth Brønner, der er eksportchef i Norden hos Krampe Fahrzeugbau.

Det er også noget af det mest moderne, vi ser inden for tipvognsbranchen fra Krampe lige nu med ABS og EBS i vognen.

Når beholderen er tom, vejer den kun otte tons. Standardudstyret på Probody inkluderer BPW-aksler med 600/55 R26.5 dæk eller 710/55R34 dæk og en selvstyrende aksel.

Der er også mulighed for at tilføje Isobus-styring til den selvstyrede aksel, hvilket eliminerer behovet for et ekstra styresenderled. Krampe anbefaler en trækkraft på 180 hk og har udstyret tipvognen med en K80 kugletræk. For at styre alle funktioner kræves seks kontrolenheder.

Probody kommer også med en kraftig LED-lyspakke, der inkluderer baglygter med slagfaste linser. Tipvognens struktur omfatter en stor udløbsskyder med et langt doseringsgreb og et markant gitterstenslook med masser af udsyn. Forvæggen har desuden et plexiglasdæksel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Krampe har således skabt en solid og avanceret tipvogn med Probody 760, der imødekommer mange behov, især for dem, der ønsker en "let" vogn at trække rundt på.