Lyt til artiklen:

Nyhed fra Krampe: Hydraulisk klapbart underkørselsværn til vogne

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Den tyske vognproducent Krampe Fahrzeugbau lancerer et hydraulisk underkørselsværn for at gøre det endnu nemmere at anvende vognene til flere formål.

I en pressemeddelelse oplyser virksomheden, at det første eksemplar blev bygget til en specifik kunde, der arbejder med kartofler, men Krampe er sikker på, at mange andre vil få glæde af det nye system, og derfor har virksomheden taget det hydrauliske underkørselsværn med som en generel mulighed for kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Underkørselsværn er i de fleste tilfælde en lovgivningsbestemt sikkerhedsanordning, men kan i praksis være i vejen, når der eksempelvis skal bakkes til læsseelevatorer eller ind til ensilagestakke, roekuler eller kartoffelmiler. Her vil et fast underkørselsværn nemt være i vejen og måske blive bøjet, og når man kører væk, slæber man måske ovenikøbet noget materiale med up på vejen på grund af et fast underkørselsværn, oplyser Krampe.

Med det nye hydrauliske klapbare underkørselsværn kan underkørselsværnet svinges opad under vognkassen og er således ikke i vejen under aflæsningsopgaver, og der er ikke risiko for, at man slæber kartofler, roer, græs eller andre afgrøder med væk efter aflæsning.

- I praksis giver den nye feature chaufføren mulighed for at hæve underkørselsværnet fra kabinen, hvilket eliminerer behovet for at bevæge sig ud og ind ad kabinen. Det er altid behageligt, og især når vejret ikke viser sig fra sin pæneste side i efterårsperioden.

Det nye hydrauliske underkørselsværn flugter ifølge Kenneth Brønner fra Krampe i lige linje med en af Krampes overordnede målsætninger.

- Det skal være nemt, komfortabelt og sikkert at arbejde med en Krampe-vogn, og det er det hydrauliske underkørselsværn et godt eksempel på, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kenneth Brønner har allerede fået bekræftet interessen fra det danske marked, for efter at han lagde et billede og beskrivelse af det nye underkørselsværn på firmaets Facebook-side, har han fået konkrete ordrer på systemet.