Ungdommen er dorsk og doven og har hverken mål eller med.

Det udsagn hører man tit fra ældre generationer, men det gælder ikke i tilfældet Martin Lindberg Velling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ret skægt at slå seniorerne. De tager det pænt, men der falder ikke så mange fif af længere.

Martin Lindberg Velling

Den 21-årige fra Hobro udklasserede nemlig en god håndfuld seniorer, da LandboUngdom var værter ved DM og NM i pløjning på Vendsyssels marker. Her genvandt han sin junior DM-titel og fik - som i fjor - flere point end samtlige seniorpløjere.

- I år vinder jeg fordi, jeg kører med nogle nye skær fra Gammelskov Maskinteknik. Jeg kører også lidt mere stabilt end de andre, hvis man skal sige det. Måske. Jævnt godt. Men det er ikke er perfekt, siger vinderen til Maskinbladet.

Til VM igen

Sejren betyder, at den unge herre fra Hobro er kvalificeret til næste års VM i USA. For et par måneder siden deltog han ved VM i Stuttgart, hvor det blev til en 11. plads. Men det skal ikke gentage sig, lyder det.

- Mit mål i USA er ikke en 11. plads. Men jeg vil helst ikke sige, hvad jeg så går efter, lyder det fra Martin Velling, som til hverdag er i lære som landbrugsmaskinmekaniker ved Lyngfeldt i Hadsten. Her får han masser af støtte til sin sport, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Min læreplads er vist kun glade for, at jeg pløjer. De gør i hvert fald meget for at hjælpe mig rundt til stævner, siger han, men indrømmer, at der ikke er megen hjælp at hente hos de seniorer, som ungpløjeren vinder over.

- Det er ret skægt at slå seniorerne. De tager det pænt, men der falder ikke så mange fif af længere, lyder det.

Genganger i vendeplov

Det var ikke kun i standardplov, der var et genkendeligt ansigt øverst på sejrsskamlen.

Også i vendeplov blev vinderen en gentagelse fra sidste år, eftersom Søren Korsgaard fra Holstebro tog sejren og sikrede sig en tur til VM i USA. Her skal han forsøge at kravle op på præmieskamlen, efter det i 2018 blev til en bitter fjerdeplads.

I forbindelse med DM blev der også afholdt Nordisk Mesterskab, og her sørgede Andreas Thorsager og Rasmus Pedersen for dansk guld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var i det hele taget meget stærke juniorer i standardklassen, eftersom nummer to i junior standardplov Andreas Thorsager også ville have taget andenpladsen i seniorrækken.