Horsch Maschinen GmbH omsatte i 2017 for 356 millioner Euros. Det er rekord for virksomheden og en vækst på hele 19 procent i forhold til året før. Det gør Horsch til et af de hurtigst voksende mærker inden for landbrugsmaskiner. Horsch eksporterer 80 procent af produktionen, og specielt de østeuropæiske lande, der tegner sig for 53 procent af omsætningen, er med til at booste fremgangen i Horsch.

Tredobler sprøjtefabrikken

På verdensplan er der i Hoesch cirka 1.600 ansatte og på mange fabrikker er der pladsmangel. Derfor bygges der i øjeblikket på flere fabrikker, og sammenlagt udvides der med 35.000 kvadratmeter. Et af de steder hvor produktionen flytter i nye og meget større lokaler er på fabrikken i Landau, hvor der produceres Horsch Leeb-sprøjter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabrikken er i øjeblikket på 5.500 kvadratmeter, og når byggeriet står færdigt her i efteråret, er det tredoblet til 15.000 kvadratmeter. Det reelle fabriksareal fordobles med nye produktionslinjer til både selvkørende og trailersprøjter. Den resterende del af nybyggerier bliver showroom og besøgsfaciliteter.

Før udvidelsen producerede Horsch Leeb cirka 500 trailersprøjter og 50 selvkørende sprøjter. Hvad produktionskapaciteten eller produktionsmålet er i de nye lokaler ønsker Horsch ikke at udtale sig om.

Flaskehals fjernes

På den nuværende fabrik produceres de selvkørende sprøjter på stande, hvor det i gennemsnit tager fem til seks montører 2,5 uger at montere en maskine. Trailersprøjterne monteres på et samlebånd med otte stationer, hvor der monteres 3,5 time på sprøjten, før den rykker frem til næste station.

Flaskehalsen i den nuværende produktion er montering af sprøjtebommen, der er meget pladskrævende og foregår på et enkelt monteringssted, hvor alle sprøjter skal forbi.

- Den nye fabrik bliver med to monteringslinjer til trailersprøjter, og på den tredje linje skal der produceres selvkørende sprøjter, mens der i den nuværende fabrik bliver bedre plads til at montere sprøjtebomme, siger Theodor Leeb, der chef for produktionen af sprøjter, mens han viser rundt i de nye bygninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvider også i udlandet

Det er ikke kun på de tre fabrikker i Tyskland, at produktionen udvides. Først på året tog Horsch en ny produktionshal i brug i Rusland og i løbet af året udvides der også i Ukraine og i Brasilien. For at knytte tættere kontakt til de amerikanske farmere, åbnede Hosch i foråret en demonstrationsfarm nær byen Downs i staten Illinois.