Lyt til artiklen:

Liftophængt Transformer renser præcist med kamerahjælp

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Den liftophængte mekaniske renser Transformer VS er en af nyhederne, som Horsch netop har præsenteret. Renseren kommer i 6, 9 og 12 meters arbejdsbredde. "VS" står for "Variable Small" og beskriver designet, som til at starte med kun kan tilpasses rækker på 25 og 30 centimeter.

Transformer VS er designet kompakt for at spare løftekraft og samtidig sikre, at renseren kan følge afgrøden præcist. Desuden muliggør det, at mindre traktorer fint kan klare redskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilpasningen til jorden er forbedret på Transformer VS, idet hver lugeenhed har et dybdestyrings-hjul og kort afstand mellem skær og hjul. Renseren har ét skær per række, og skæret fås i 150, 180 og 230 millimeter i bredde.

rich-media-2
Skæret fås i 150, 180 og 230 millimeter i bredden. Foto: Horsch

Kamerapræcision

Når det kommer til kameraudstyret på Transformer VS støtter Horsch sig til velkendt teknologi. Kameraet genkender planter ned til to centimeter og kan skifte mellem farveafhængig 2D-rækkegenkendelse og farveuafhængig 3D-rækkegenkendelse.

Renseren har også sektionskontrol af hver enkelt enhed, som ved hjælp af GPS kan hæves og sænkes, præcist som det ønskes ligesom overlap minimeres.

Arbejdsdybden kan nemt indstilles i forskellige trin uden brug af værktøjer, og renseren kan udstyres med plader, der beskytter afgrøden - noget der især i de tidlige vækststadier kan give mening. Transformeren kan desuden, navnet tro, udstyres med yderligere rækkerensere efter behov.

rich-media-3
Transformeren kan desuden, navnet tro, udstyres med yderligere rækkerensere efter behov. Foto: Horsch.