Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fåreavler får smæk for rod

Af Maskinbladet - 16. maj. 2019 KL. 11:25

En fåreavler ved Stoholm fik for et år siden en bøde på 150.000 kroner fordi kontroller viste, at han havde rod med besøtningen. Sagen blev anket, og nu har landsretten taget stilling til, at mandens bøde nedsættes til 100.000 kroner.

En kontrollant fra NaturErhvervsstyrelsen ved en kontrol den 21. december 2017 konstaterede, at der var hele 415 registreringsfejl i en besætningsliste. Der manglede tilgang af 95 får og afgang på 320 får, ligesom 220 får under 12 måneder kun var forsynet med et øremærke.

Fødevarestyrelsen sendte en kontrollant på et opfølgende besøg den 2. februar, hvor det dog var blevet noget bedre, da der kun var en ikke-registreret tilgang af 18 får. Der var dog for en stor del af fårene under 12 måneder ikke sket en ændring med hensyn til korrekt øremærkning.

Ved endnu en opfølgende kontrol den 2. maj 2018 var den dog gal igen. Her blev der konstateret 154 registreringsfejl i besætningslisten, da 154 får ikke var registreret afgået. Desuden manglede der konkrete oplysninger på enkelte af dyrene.

Fåreavleren blev ved kontrollen i februar indskærpet, at døde dyr skulle bortskaffes korrekt. Det er til forbrænding via DAKA og bestemt ikke som foder til fåreavlerens hunde.

Fåreavleren har i oktober 2011 fået en bøde for lignende forseelser. Den lød også på 100.000 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame