Lyt til artiklen:

Bøde til ægproducent efter besøg fra Fødevarestyrelsen

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Den midtjyske ægproducent Top Æg, der holder til ved Viborg, har fået flere bøder efter Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg i midten af august. Samlet løber bøderne op i 35.000 kroner.

I kontrolrapporten står der blandt andet, at virksomheden har fået en bøde på 10.000 kroner på grund af dårlig hygiejne og håndtering af fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden var opbevaringstemperaturen i køle- og pakkerum for høj.

- Virksomheden opbevarede en palle æg med 50 bakker æg a 30 styk i pakkeområdet, hvor der blev målt 17,1 grader med luftføletermometer. Endvidere blev der i kølerummet, hvor der stod en palle med færdigstemplede æg, en halv palle produktæg samt nogle æg til stalddørssalg, målt en temperatur ved æggene på 18,4 grader, står der i Fødevarestyrelsens rapport.

Æg maksimalt må opbevares ved 12 grader.

Fødevarestyrelsen tager på stalddørskontrol

Se også:

Fødevarestyrelsen tager på stalddørskontrol

Under kontrolbesøget konstaterede Fødevarestyrelsen også, at der var æg, hvor der ikke var de obligatoriske sporbarhedsoplysninger. Desuden manglede der også mærkning af æg.

Top Æg fik to bøde på 10.000 kroner og en bøde på 15.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Viborg Stifts Folkeblad er det fjerde gang på mindre end halvandet pr, at Top Æg har modtaget en sur smiley af Fødevarestyrelsen, og produktionen og slag har været lukket ned på grund af skadedyr.