Bayer CropScience er optimistisk i sit syn på udviklingsmulighederne for landbruget på trods af stigende prisudsving og usikkerhed.

Derfor har koncernen også store investeringsplaner i de kommende år for at kunne imødekomme en forventet stigende efterspørgsel efter løsninger til udvikling af bæredygtigt landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er overbeviste om, at landbruget har langsigtet vækstpotentiale, sagde CEO Liam Condon på Bayer CropSciences årlige pressekonference onsdag i Monheim, Tyskland.

- Vi forventer, at verdensmarkedet for planteværn og såsæd med videre vil stige til 100 milliarder euro i 2020 fra et niveau på 50 milliarder euro i 2008, sagde Liam Condon.

Han tilføjede, at nøglefaktorerne for denne vækst er en øget intensivering og professionalisering af landbruget.

Samtidig forudser han et voksende behov for løsninger til bæredygtigt landbrug.

- I Bayer CropScience mener vi, at vi har en nøglerolle at spille som leverandør af løsninger til en bæredygtig vækst i landbruget, som kan gavne både landbruget og samfundet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores mission er at hjælpe landmænd med at producere højkvalitets-produkter, der også er sikre og sunde for alle overalt i verden, så vi dermed bidrager til et bedre liv for alle, sagde Liam Condon.

Investeringer

Liam Condon konstaterede, at der er en meget stærk efterspørgsel efter produkter fra Bayer CropScience, og i det lys planlægger koncernen at udvide sine produktionsanlæg og at investere yderligere i forskning og udvikling.

Planen er at investere 2,4 milliarder euro frem til 2016 i produktionsfaciliteter. Heraf investeres de 1,3 milliarder euro i Europa, 700 millioner i Nordamerika og 400 millioner i Latinamerika og Asien samt Stillehavsområdet.

Desuden planlægges i de kommende år årlige investeringer i forskning og udvikling i størrelsesordenen en milliard euro.

De store investeringer foretages for at kunne imødekomme landbrugets behov for at efterkomme nye udfordringer som eksempelvis trusler mod fødevaresikkerheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet fokus område i koncernens forskning er udvikling af nye og forbedrede hvede-varianter.

- Bayer CropScience ser allerede sig selv som markedsleder inden for plantebeskyttelse til hvede, som ifølge koncernen er verdens vigtigste afgrøde. Og siden 2010 har koncernen også været i færd med at opbygge en forretning med hvede-udsæd. Siden da har Bayer CropScience arbejdet på en tiårig investeringsplan på 1,5 milliarder euro til udvikling af nye løsninger inden for hvede-dyrkning.

Sideløbende med det omfattende forsknings- og udviklingsarbejde arbejder Bayer CropScience med at synliggøre de samfundsmæssige fordele ved de mange innovative nyskabelser.