Lyt til artiklen:

To traktorer stjålet bag lukket port: Nu må Søren fodre køer med lånt traktor

00:00
Hastighed: ???x
01:38

I Hammershøj er Søren Bach natten mellem 5. og 6. februar blevet en New Holland TS90 og en Ford 5610 fattigere. Ubudne gæster har i ly af natten hentet de to traktorer, som er vigtige for driften af gården.

- De har stået inde med porten lukket, så nogen har vidst, at de var der. Naboen har hørt noget køre forbi klokken to i nat, siger Søren Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så snart han opdagede, at traktorerne manglede, var han selv på landevejen for at lede. Han har fundet spor på en mark, hvor han gætter på den ene traktor har stået for at blive læsset på en vogn.

- Der var ikke meget brændstof på dem, og vi havde desværre ingen spor i sneen i morges, siger han.

rich-media-2
Den savnede Ford 5610. Foto: Privatfoto.

Der er tale om en New Holland TS90 med frontlæsser med en stor mixerskovl på. Den anden traktor er en Ford 5610, som også er monteret som frontlæssertraktor. Den har desuden blankrør til turbo samt store hjul. Og så har den efter alt at dømme en skadet front.

- De har ikke kunnet starte den, og har skubbet den ud med den, der stod inderst. For jeg har fundet dele af fronten, som jeg gætter på blev smadret under transporten, siger Søren Bach.

Traktorerne er i sagtens natur vigtige for at fodre hans kvæg, og blandt andet derfor vil han gerne have dem tilbage på matriklen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har kunnet låne en traktor hos en nabo, indtil vi lige ser, hvad der sker, siger han.