Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen skal fyre 100

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Fra 2023 til 2024 falder Landbrugsstyrelsens bevilling med cirka 65 millioner kroner, og derfor skal styrelsen nu gennemføre en fyringsrunde af op mod 100 årsværk inklusive frivillige fratrædelser. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen har haft til opgave at implementere den nye landbrugsreform, der trådte i kraft i januar 2023. De ekstra-bevillinger, Landbrugsstyrelsen har modtaget i forbindelse med den nye reform, bliver reduceret næste år, da den store opgave med at udvikle nye regler og ordninger er ved at være afsluttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af årsværk skal reduceres med op mod 100 i afskedigelsesrunden. Det præcise antal vil afhænge af, hvor mange der vælger en frivillige fratrædelse.

- Vi er desværre nødt til at afskedige medarbejdere, og det vil kunne mærkes i organisationen. Derfor vil vi i den kommende tid have et stort fokus på at få organisationen og opgaveløsningen tilbage i god gænge så hurtigt som muligt, siger direktør i Landbrugsstyrelsen, Lars Gregersen.

Der udestår fortsat et stort og vigtigt arbejde med at implementere reformens indsatser. Det gælder blandt andet sagsbehandling og kontrol af de mange ansøgninger på de nye ordninger.

- Vi har stadig fokus på de vigtige opgaver, som ligger foran os. Her skal vi sikre, at ambitionerne fra landbrugsreformen omsættes til virkelighed og i tillæg hertil levere på de øvrige forventninger, der er til Landbrugsstyrelsen, siger Lars Gregersen.

Varslingen af afskedigelser vil ske torsdag den 28. september.