Lyt til artiklen:

Teres 300 bliver vist frem

00:00
Hastighed: ???x
02:28

I den mindre plov-serie er der også sket opdateringer, hvor den nye Teres 300 overtager programmet fra Cayros, og kan leveres i størrelsen fire, fem og seks furer, til traktorer op til 300 hestekræfter.

- Vi kan jo vise folk den sådan rigtig nu, for den har været i test/afprøvning af os selv samt ude hos kunder det seneste forår for at få feedback om den. Se om det hele spiller som det skulle og det gør det må vi bare sige, det er en konge plov, så der skal bare nogle flere enheder ud at køre, siger Anders Clemmensen der er sælger af Amazone hos Brøns Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
SpeedBlade gør sig gældende på Teres 300 ploven i at selve brystet fylder et noget større område, som har en masse at sige i forhold til hele vendingens vinklen som ploven/muldpladen har. SpeedBladen er med til at pløjning med 10 km/t er muligt uden at der slides for hårdt på muldpladen. De forskellige hastigheder fra 5-8-10 km/t kan man se hvor det hårdeste slidt flyttes mere bagud jo hurtigere der køres. Foto: Amazone.

Ny indstilling af første fure

Teres 300 er som standard udstyret med trinløs hydraulisk arbejdsbreddeindstilling (33 cm-55 cm pr. Ås) og den forreste fure.

Der er som noget nyt til at finde træklinjen/førstefure kommet et parallelogram på Teres 300 i stedet for det man normalt plejer at se af et slædestykke. AutoAdapt kalder Amazone den som automatisk juster den første fure. Det betyder, at den første fure også automatisk justeres præcist, når den samlede variable furebredde ændres på Teres plove. Det hele arbejder sammen i stedet for hver for sig, så parallelogramet, de hydrauliske stempler og den variable furebredde.

Fordelen skal være at når man normalt ændre furebredden så skal den første fure flyttes med. Det betyder at AutoAdapt flytter hele ploven med når den variable furebredde bruges. Det skal have en virkning på slid og brændstof forbruget da træklinjen vil være optimal.

rich-media-3
Parallelogrammet som Amazone kan vise frem her på Teres 300 ploven. Foto: Esben Henneberg Nielsen.

Indbygget bæreaksel

Der er indbygget bæreaksel som er monteret med lejer der sikrer minimal slidtage ved at kunne gi sig. Drejelejerne fungerer også som støddæmpere, der beskytter ploven under arbejde og kørsel på vejen.

Den 130 mm vendeaksel til vending tillader brug af to lejer af samme størrelse, hvilket øger holdbarheden betragteligt. En ekstra fordel ved vendeakslen er, at hydraulikledningerne kan trækkes igennem den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landhjulet er hydraulisk og finder selv tilbage i position hver gang, samt trækker sig sammen på midten når ploven skal vendes.

Sten udløseren kan gi sig 40 cm, og også gi sig til siden så den er fleksibel nok til at undgå skader.

rich-media-5
Den nye plov har været ude det her forår og vende en masse jord. Foto: Esben Henneberg Nielsen.