Lyt til artiklen:

Godsejer anker afgørelse om fredning på Lolland: Er utilfreds med kompensationen

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Et område på 200 hektar, der ligger mellem Tjørnebjerg og Bredfjed på det sydlige Lolland, er blevet fredet af Fredningsnævnet. Det skriver TV2 Øst.

Årsagen til fredningen er, at der blandt andet er fundet sjældne padder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 1999 har området, der tidligere har været brugt til landbrug, ligget udyret hen på en gammel MVJ-aftale. Men den aftale udløb i 2019, og derfor har Danmarks Naturfredningsforening i et fælles fredningsforslag med Lolland Kommune henvendt sig til Fredningsnævnet for at få området fredet.

Ifølge TV-stationen ejer Lidsø Gods ved Anders Nordtorp Henriksen 176 hektar i det område, der nu bliver fredet. Han har krævet en erstatning op godt 22 millioner kroner.

- Vi har gjort det op på den måde, at der har været en landbrugsfaglig person ude, der har vurderet hver enkelt mark. Han har så vurderet det til et bestemt beløb, og så har vi ganget det med vores antal marker, forklarer Anders Nordtorp Henriksen til TV2 Øst.

Men Fredningsnævnet er i deres afgørelse kommet frem til, at Lidsø Gods kun skal have godt 10 millioner kroner i erstatning for det fredede område.

- Vi anker afgørelsen, for de har slet ikke lyttet til det, som vi har sagt. Det er vi ikke særligt tilfreds med, siger fra Anders Nordtorp Henriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredningsnævnet har i afgørelsen også tildelt Det Lollandske Digelag godt 58.000 kroner for inddragelse af cirka 16 hektar i forbindelse med fredningen.