Fødevarestyrelsen har gennem flere år ikke har haft tilstrækkeligt fokus på danske og udenlandske vognmænd, der forbrød sig mod EU-reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark.

Fredag den 6. juli skal Fødevarestyrelsen aflevere en redegørelse til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen om sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fødevarestyrelsen har ikke levet op til sit ansvar. Det er uacceptabelt rod. Der skal ikke herske tvivl om, at vi i Danmark tager dyrevelfærd alvorligt. Jeg har derfor bedt om en udførlig redegørelse fra Fødevarestyrelsen om årsagerne til dette svigt - og hvordan vi sikrer, at det ikke gentager sig. Jeg har desuden bedt Fødevarestyrelsen om at sikre, at der omgående følges op på de sager, hvor der ikke er blevet sanktioneret, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Fødevarestyrelsens egen gennemgang viser på nuværende tidspunkt, at der siden 2015 har været indsendt mere end 26.000 logbøger til kontrol. Heraf er der cirka 1.000 logbøger, som indeholder overtrædelser af reglerne, og som forvaltningen ikke har fulgt op på. Opfølgningen sker nu i form af politianmeldelse af samtlige overtrædelser fra 2015 til 2017.

Ministeren har onsdag orienteret miljø- og fødevareordførerne om sagen. Samtidig har han indkaldt alle ordførerne til møde i ministeriet, hvor Fødevarestyrelsen vil forklare systemet for logbogskontrol, og hvor ordførerne får mulighed for at stille spørgsmål til kontrollen. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.