De to messer starter et fælles projekt, der skal få flere professionelle landmænd fra henholdsvis Danmark og Sverige til at besøge messen i nabolandet. Turene til de to messer, der finder sted i Borgeby nord for Malmø og i Herning, bliver markedsført og arrangeret fra de respektive lande. Altså arrangerer de i Sverige en fælles tur til Agromek og omvendt.

Andreas Mårtensson, messeansvarlig for Borgeby Fältdagar, siger om det nye initiativ:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, det er en perfekt måde at tilbyde svenske landmænd muligheden for at følge med os til den velorganiserede messe, Agromek, i Herning i november 2018. De besøgende får dermed mulighed for at besøge de to største henholdsvis indendørs- og udendørsmesser i Skandinavien for professionelle landmænd. Vi håber, at dette blot er begyndelsen på et langt og dybere samarbejde til gavn for både udstillere og besøgende på Borgeby Fältdager og Agromek.

Claus Hermansen, direktør for Agromek, glæder sig over det nye samarbejde med Borgeby Fältdagar.

- Vi ser meget frem til, at samarbejdet udvikler sig over årene. Nu starter vi med at sende en bus med danske gæster til Borgeby til juni. Det er vigtigt at vise de danske og svenske landmænd, at der er to stærke messer i Norden, som man bare skal besøge, hvis man som professionel landmand vil vide, hvad der rører sig i agroindustrien, siger Claus Hermansen.