Eleverne på de danske landbrugsskoler skal lære, at bekæmpe skadeyr når deres afgrøder udfordres. Sådan står der i bekendtgørelsen for alle landets landbrugsuddannelser. Og selvom det kan virke paradoksalt, gælder det også for den økologiske landbrugsskole ved Kalø. Det skriver dr.dk.

- Vi skal passe ind i de rammer, der gælder de ikke-økologiske skoler, fordi vi er den eneste økologiske, forklarer forstander på den økologiske landbrugsskole, Morten Erbs, til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver ingen mening, og det er et forkerte signal at sende at bruge tid på noget, der ikke ligger indenfor vores produktionsform,

Morten Erbs, forstander på den økologiske landbrugsskole ved Kalø

Forstanderen mener, det er forkert at bruge en stor del af uddannelsen på at lære eleverne at bruge kemi, når uddannelsens sigte er mod økologien.

- Det giver ingen mening, og det er et forkerte signal at sende at bruge tid på noget, der ikke ligger indenfor vores produktionsform, siger Morten Erbs til dr.dk.

Forstanderen oplyser til dr.dk, at flere af eleverne på den økologiske landbrugsskole bevidst har valgt at dumpe den del af uddannelsen, der handler om planteværn.