Fra november tiltræder Bjarne Nigaard stillingen som sekretariatschef for Kommunale Brandvæsener og får kontor på H. C. Andersens Boulevard i København.

Dermed aflives visse spekulationer i landbruget om, hvorvidt Bjarne Nigaard skulle have skiftet til et job i en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet eller hos en konkurrent til Bæredygtigt Landbrug. Det er dog spekulationer han ikke selv har været i nærheden af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årsag er uenighed

- Dét har aldrig været en relevant overvejelse for mig. Jeg tror på de ting, jeg har kæmpet for hos Bæredygtigt Landbrug, og det er ikke Bæredygtigt Landbrugs mange medlemmer og de udfordringer, de har, som jeg har ønsket at forlade. Årsagen til mit jobskifte er, som allerede nævnt, at et flertal i BLs bestyrelse og jeg ikke er enige om hvordan ledelse, kommunikation og juridisk strategi skal udmøntes i en interesseorganisation, siger han.

Vil savne landbruget

- Jeg kommer til at savne de mange hårdtarbejdende og reelle danske landbrugsfamilier, som jeg forhåbentlig har bidraget med en lille smule hjælp til de sidste tre år. Tillad mig derfor at håbe, at alle, der har ansvar for det, vil passe rigtig godt på dansk landbrug. Jeg er selv formet af landbruget, og jeg ønsker erhvervet alt det bedste fremover, siger han i forbindelse med jobskiftet.

Interessevaretagelse

Hans opgave bliver blandt andet at lede sekretariatet, der skal levere klassisk interessevaretagelse over for myndigheder, samarbejdspartere og beslutningstagere på vegne af de 20 kommunale beredskabsenheder der dækker hele Danmark.

Bjarne Nigaard har en uddannelse som brandmand og røgdykker tilbage fra værnepligtstiden, og han har medvirket til uddannelse af værnepligtige i Beredskabskorpset.