Du beslutter selv som tilsagnshaver, hvad dit projekt indeholder. Et hegn er på maksimalt syv planterækker, og en småbeplantning er på højst 0,5 hektar.

I praksis kan hegn og småbeplantninger dog have samme udformning. Det, du skal være opmærksom på, er, at du skal opfylde de betingelser, der er for den type beplantning, som du har fået tilsagn til. Hvis du ændrer betegnelsen, skal du derfor søge en ændring til projektet, det skriver NaturErhvervstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afstande til eksisterende beplantninger

Reglerne siger, at der skal være afstand til andre beplantninger. Du skal derfor sørge for at plante med afstand til eventuelle eksisterende beplantninger.

Hvor stor afstanden skal være - afhænger af dit plantevalg. Bruger du eksempelvis buske, kan du nøjes med en mindre afstand, men bruger du træer, skal afstanden være større. Det er op til dig at sikre, at beplantningen står som en selvstændig beplantning, og ikke vokser sammen med andre beplantninger.

Du kan dog godt udvide et eksisterende hegn, men så må det samlede hegn højst være på syv rækker. Du må også gerne udvide en småbeplantning - dog skal du være opmærksom på, at den samlede småbeplantning højst må være 0,5 hektar, det skriver NaturErhvervstyrelsen.

Hvis du har besluttet at plante til gavn for hasselmus

I vejledningen har vi beskrevet, hvordan der skal plantes, så hasselmusen bedst får glæde af beplantningen. Hvis du planter hegn, skal du plante mellem tre og syv rækker.

Hvis du etablerer en småbeplantning, skal beplantningen på det smalleste sted have en bredde, der svarer til mindst tre rækker.