- Vi ved det, Landbrug & Fødevarer ved det, og folket er ved at forstå det. Men embedsfolk og politikerne fatter det ikke, siger Hans Christian Tylvad, næstformand i Vestjysk Landboforening, om situationen for de danske landmænd.

Landboforeningen mener, at de restriktive regler for gødskning er ved at lægge dansk landbrug brak, og fingeren peges direkte mod Christiansborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dansk landbrug lider under en regering, der nægter at lytte til den faglige ekspertise, for de fejlslagne høstudbytter er helt forudsigelige. Man behøver bare køre over grænsen til Tyskland; her strutter de mørkegrønne marker, mens de danske henstår lysegrønne og visne. Et tydeligt tegn på, at de skriger på protein. Men embedsværket og politikere på Christiansborg har tilsyneladende svært ved at forstå, hvor alvorlig mangel på kvælstof er for vores landbrug, siger Hans Christian Tylvad.

Debatmøde i Skjern

Vestjysk Landboforening inviterer i forbindelse med kritikken til debatmøde med Lars Hvidtfeldt, næstformand i Landbrug & Fødevarer samt Ivar Ravn, direktør for planter og miljø i Videncentret for Landbrug. Her vil førstnævnte fortælle om det politiske forløb om brugen af kvælstof, mens sidstnævnte vil fortælle om de to modeller fra henholdsvis staten og L&F, der aktuelt er i spil. Samtidig får landmændene lejlighed til at fortælle, hvordan tingene ser ud set fra deres synspunkt.

Arrangementet hedder "Mød landbrugets politiske top" og finder sted torsdag den 11. december kl. 19 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.