Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa markerer sig stærkere på landkortet fra år til år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrskuet, som lægger meget vægt på et fagligt højt niveau, kan melde udsolgt, når det gælder den tekniske udstilling, og pladsen vil være fyldt helt op i dagene fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni.

Samtidig kan skuet for første gang i flere år melde om en pæn stigning i antallet af dyreudstillere. På trods af, at antallet af kvægbesætninger falder, oplever Det Sønderjyske Fællesdyrskue en øget interesse for at udstille, og antallet af malkekøer stiger med næsten 35 procent til 233. Også kødkvæget er i fremgang på skuet, og her stiger antallet af dyr fra 75 til 90.

- Når det gælder kødkvæg, er langt de fleste racer repræsenteret på pladsen. Desuden byder udstillingen på 90 heste samt 32 får og geder, siger Erik Nissen.

Og dertil kommer fjerkræ og kaniner og 4H's Børnedyrskue, som ikke indgår i statistikken over udstillede dyr.

Det stigende antal dyreudstillere vidner om dels en stor opbakning fra hele Sønderjylland, dels om at dyreudstillere fra det sydvestlige Sydjylland nu søger til Aabenraa for at udstille i forbindelse med, at skuet i Varde er lukket i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konstant besøgstal

Skuet blev besøgt af 21.000 gæster sidste år - et besøgstal, der har været stort set konstant gennem mange år. Gæsterne kommer typisk fra hele Sønderjylland, men resten af Danmark samt Nordtyskland er også repræsenteret på pladsen.

- Vi er meget tilfredse med opbakningen til Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Vi har fastholdt en linje med et højt landbrugsfagligt niveau, og hvor natur, dyr og maskiner er centrale elementer, siger maskinkonsulent Erik Nissen, som er tovholder på skuet.

Halmballemøde

Formand for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Jørgen Popp Petersen, lægger vægt på en treenighed bestående af politik, forbrugerønsker og udstillere:

- Vi kan glæde os over, at landbruget, både når det gælder den politiske og den økonomiske situation, nu hviler på et trods alt lidt mere solidt fundament. Og det kombinerer vi så med et politisk halmballemøde på dyrskuet samt et madtelt med alle de fristelser, som Sønderjylland byder på. Dermed får vi skabt en meget spændende og god ramme om dyrskuet, siger Jørgen Popp Petersen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue har gennem flere år haft fremgang i antallet af udstillere, og den positive spiral fortsætter med udstilling af alt lige fra havetraktorer til staldinventar og store maskiner. Dertil kommer, at den vedvarende energi spiller en stadig større rolle på dyrskuepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Et generelt øget fokus på energiområdet betyder, at udstillerne henvender sig ikke bare til landmænd, men også til de private besøgende, forklarer Erik Nissen.