En ny trailer har set dagens lys i Storbritannien, hvor Arlas britiske transportafdeling har udviklet en tankvogn, der kan spare Arla for mange kilometers kørsel med tomme vogne.

Ifølge Arlas intranet er traileren bygget som halvt distributionsvogn, halvt tankvogn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogle gange sendte vi en tom tankvogn af sted for at hente mælk, og 10 minutter senere kørte en fyldt distributionsvogn ud. Bilerne skulle samme vej - den ene tom, den anden fyldt, fortæller Mike Selby, Fleet Compliance Manager, om baggrunden for at udvikle den nye trailer.

To års udvikling

Udfordringerne ved udviklingen af traileren har blandt andet været hygiejnen og temperaturstyringen samt trailerens vægt, men problemerne er gennem to års udviklingsarbejde løst, og vognen er nu i testkørsel.

- Den skal ikke erstatte de nuværende vogne, men fungere som et supplement, oplyser Paul Lloyd, Vice President for Supply Chain.

Testtraileren vejer 44 ton, hvilket er den maksimale, tilladte vægt i Storbritannien. Tanken til den rå mælk rummer 19.000 liter, mens distributionsdelen kan rumme 85 tetratainere. Traileren er 12,2 meter lang og 2,6 meter bred.