John Deere præsterede et driftsresultat i regnskabsårets tredje kvartal på 1,3 milliarder dollar mod knap 1,2 milliarder dollar i samme periode i 2011. Efter skat blev resultatet 788 millioner dollar mod 712 millioner dollar året før.

Omsætningen steg tilsvarende i tredje kvartal fra 8,4 milliarder dollar til 9,6 milliarder dollar - en stigning på 15 procent. Regnskabsårets første ni måneder viste en fremgang i omsætningen på 13 procent til 26,4 milliarder dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om kvartalsregnskabet er endnu et rekordregnskab i rækken af rekordregnskaber fra John Deere, giver resultatet anledning til en mindre nedjus´tering af forventningerne til det samlede årsresultat.

Ifølge John Deeres topchef, Samuel R. Allen, er resultatet ikke tilfredsstillende.

- John Deere leverede et rekordresultat i både salg og indægt i tredje kvartal. Men alligecvel er vi ikke tilfredse med, at salget ikke nåede vores forventninger på grund af svækkelse af visse internationale markeder og kortvarig ineffektivitet i produktionen på grund af introduktionen af rekordmange nye produkter, siger Samuel R. Allen.

Når han kigger fremad, vurderer han, at de økonomiske forhold og tørke på flere nøglemarkeder betyder en vis forsigtighed i de kommende måneder.

- Men trods det kan dette års tørke indvirke positivt på vores forventninger, fordi det sætter lys på behovet for John Deeres højproduktive landbrugsmaskiner. Vores nye John Deere-produkter er blevet godt modtaget af kunder overalt i verden. dette kombineret med vores stigende fokus på forbedret udførelse giver os tillid til, at John Deere er godt rustet til at udnytte de favorable globale landbrugskonjunkturer på langt sigt, siger Samuel R. Allen.