To landmænd vil have statsminister Helle Thorning Schmidt til at hive fat i Mette Gjerskov og forklare hende, at hun ikke længere sidder i opposition, men er fødevareminister.

Det sker, efter at Gjerskov i kontante vendinger i en nyhedsudsendelse på DR Update siger, at "landbruget forurener vandløb og fjorde med kvælstof og sprøjtegift".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se DR Update-udsendelsen her.

Det har fået Carsten Søborg Andersen fra Aabybro og Asger Møller Madsen fra Brovst til at sende et åbent brev til statsministeren.

"Fiskespecialist Henrik Carl (Statens Naturhistoriske Museum) udtaler til Bæredygtigt Landbrug d. 3. april 2012, at fiskene trives i danske vandløb. Han siger, at i løbet af de seneste årtier er der sket en voldsom forbedring af forholdene for fisk i de danske vandløb," skriver de to landmænd blandt andet.

De kritiserer Mette Gjerskov for at vildlede.

"Som minister har man en forpligtigelse til ikke at vildlede befolkningen med så voldsomme udfald mod et erhverv. Det er til stor skade for det danske samfund at holde vælgerne i et negativt syn på landbruget, der igen får politikerne på Christiansborg til at pålægge landbruget nye byrder, hvilket vil give mindre eksportindtægter, som vil kræve nye nedskæringer på alle områder," lyder det i brevet til statsministeren.