I et forsøg på at slippe af med stribevis af kriseramte landmænd arbejder den krakkede Fjordbank Mors med planer om at foretage massive nedskrivninger på sine kriseramte kunder inden for landbruget. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Samlet set udgør landbruget godt 15 procent af udlån og garantier i den krakkede fusionsbank, og ifølge avisens oplysninger kan en nedskrivning på de hårdt plagede landmænd, der blandt andet tæller svinebønder og mælkeproducenter, meget vel løbe op i over en milliard kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for nedskrivningen er, at Fjordbank Mors dermed vil sikre, at staten og Finansiel Stabilitet ikke ender som bank for de mange pressede landmænd, da kunderne vil være langt mere attraktive for andre banker, hvis der allerede er foretaget betydelige nedskrivninger på engagementerne.

Derfor er Fjordbank Mors i samarbejde med rådgivningsvirksomheden LandboNord netop nu i gang med at vurdere hvert enkelt landbrug for dermed at undersøge, om der ud over gæld er en fornuftig drift, der kan køre videre, når banken har nedskrevet på sine udlån og dermed lettet lidt af byrden for de ofte hårdt gældsplagede landbrug.