Debatindlæg af Lise Bech, folketingsmedlem Dansk Folkeparti.

Efter fundet af afrikansk svinepest i Tyskland forventer tysk sammenslutning af kødvirksomheder, at det kinesiske og japanske eksportmarked lukker inden længe.

Heldigvis har Danmark et vildsvinehegn på grænsen til Tyskland, og det kan med lidt held forhindre den afrikanske svinepest i at brede sig til Danmark.

Vildsvinehegnet stod færdigt i slutningen af sidste år. Der 70 km lange og halvanden meter høje hegn har ifølge Naturstyrelsen kostet omkring 45 mio. kr.

Dansk Folkeparti har været bannerfører for at få hegnet sat op som et værn mod svinepesten. Selvom et bredt flertal stod bag beslutningen, fik DF alligevel mange hug for hegnet

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men nu ser det ud til at være rettidig omhu at forsøge at undgå, at den afrikanske svinepest kommer til Danmark.

Modstanden mod hegnet har ikke kun været af verbal art. I maj blev der begået hærværk mod hegnet ved Kollund, hvor 150 meter af hegnet blev klippet ned. Hærværket må betegnes som en overordentlig uforstandig handling begået er hærværkspersoner uden forståelse for de alvorlige konsekvenser, som det vil få for dansk landbrug, hvis den afrikanske svinepest kommer til Danmark.