Der er nu gået et år siden Landbo Limfjord afholdt sit første møde om præcisionslandbrug og nu er det tid til at tage et skridt videre.

Den gode adgang til detaljerede satellitbilleder ugentligt i vækstsæsonen sammen med klimastationer og egen viden i marken, giver det gode muligheder for mere præcis tildeling af gødning og hjælpestoffer i den enkelte mark. Har man autostyring på traktoren, giver det mulighed for, forholdsvis nemt, at komme i gang med at graduere både udsæd, gødning og plantebeskyttelse. De programmer, som udarbejder tildelingsfilerne, bliver bedre og bedre, og de tekniske problemer med at få dem indlæst i traktor og maskine, bliver mindre og mindre.

- Vi skal have nogle flere i gang med at udnytte de digitale løsninger, som der nu findes i planteavlen, fortæller planteavlskonsulent Søren Jepsen.

Landbo Limfjord afholder derfor nyt kursus om præcisionslandbrug torsdag den 19. marts. Kurset er for alle, som interesserer sig for gradueret tildeling, og her får man oplysninger om, hvordan man bedst og billigst kommer i gang med positionsbestemt planteavl.

- På mødet viser vi landmændene, hvor langt teknik, viden og brugervenligheden er nået fra sidste års kursusdag. Der er udviklet mange nye værktøjer og langt flere fabrikater kan udveksle data på tværs af firmaer, supplerer Sven Erik Pinstrup, planteavlskonsulent Landbo Limfjord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han fortæller videre, at man faktisk kan komme ret langt uden at lave store investeringer i nye maskiner. Mange eksisterende maskiner kan faktisk opgraderes for rimelige penge, så man ikke behøver at købe nye for at begynde at udnytte den nyeste viden på planteavlsområdet.

- Vi vil også høre om de praktiske erfaringer med præcisionslandbrug, som er høstet siden sidste år, slutter Søren Jepsen, og det er faktisk muligt at få tilrettede gødningsfiler for landmandens egne marker med hjem, så de nemt kan indlæses i egen traktorcomputer eller direkte i gødningssprederen.