Lyt til artiklen:

1,2 millioner kroner til flere alternative plantebeskyttelsesmidler

00:00
Hastighed: ???x
00:46

Miljøstyrelsen støtter udviklingen af flere alternative plantebeskyttelsesmidler med 1,2 millioner kroner. Formålet er at øge udbuddet af godkendte plantebeskyttelsesmidler, der har en bedre miljø- og sundhedsprofil end kemiske midler, som de kan erstatte. Det oplyser Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

De fleste af de alternative midler vil også kunne anvendes af økologer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I denne ansøgningsrunde har følgende fire projekter fået økonomisk tilskud.

  • Tilskud til gebyret for godkendelsesansøgningen for midlet 'Taegro', der er baseret på en ny mikrobiologisk stamme, der har en bred virkning over for flere svampesygdomme, og som bl.a. må benyttes i økologisk jordbrug. Tilskud på 59.422 kroner.
  • Tilskud til et projekt med det formål at fremskaffe manglende data for effektivitet for midlet, 'Afepasa Greenhouse Sulphur Tablets', som er svovltabeletter til fordampning i væksthuse. Projektet sigter på, at firmaet får godkendt et middel til svampebekæmpelse i væksthusafgrøder. Tilskud på 96.800 kroner.
  • Tilskud til konsulentbistand i forbindelsen med udarbejdelse af EU-ansøgning om godkendelse af nyt mikrobiologisk aktivstof, som er virksomt mod kålmøl. Kålmøl er et alvorligt skadedyr for økologiske kålproducenter, som i dag er vanskelig at bekæmpe. Tilskud på 400.000 kroner.
  • Tilskud til at teste effektiviteten af det godkendte basisstof, 'NaCL', på nye anvendelsesområder. Gartnerierhvervet, inkl. de økologiske gartnere, har vanskeligt ved at bekæmpe en række svampesygdomme, og det er håbet, at basisstoffet kan have et bredere anvendelsesområde end det, som basisstoffet er godkendt til i dag. Tilskud på 642.490 kroner.