Mælkeproducenterne Solveig og Gunnar Klith Forum fra Sandagergaard ved Skals modtager Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2014.

Mælkeproducenterne Solveig og Gunnar Klith Forum har fået Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2014 for for at uddelegere ansvar, give medejerskab og skabe tryghed for bedriftens fem medarbejdere.

- Af og til inviterer jeg familie og venner på besøg, for jeg vil gerne vise dem, hvad vi skaber her. Jeg har en fornemmelse af, at det også er mit. Det er en fantastisk følelse, siger Janni Harder, ansvarlig for kalvene på Sandagergaard ved Skals nord for Viborg.

Hendes holdning er en væsentlig grund til, at Sandagergaards indehavere Solveig og Gunnar Klith Forum modtager Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2014.

Prisen uddeles hvert år af Videncentret for Landbrug til en landmand, der gør en ekstraordinær indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Ud over æren består prisen af 25.000 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Solveig og Gunnar Klith Forum modtog prisen på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde torsdag den 6. november.

- Solveig og Gunnar Klith Forum er seriøse og rummelige ledere, der evner at uddelegere ansvar og opgaver til sine fem medarbejdere. Ikke bare i den daglige drift, men også når det gælder bedriftens målsætninger. Det giver medejerskab. Desuden er opgaverne godt beskrevet, så medarbejderne ved, hvordan de skal løses, siger Helle Birk Domino, arbejdsmiljøchef for Videncentret for Landbrug.

Et andet plus ved Sandagergaard er virksomhedens store fokus på organisation og sikkerhed.

- Det er en del af arbejdskulturen, at man bruger sikkerhedsudstyr, når man for eksempel arbejder med kemikalier. Ligeledes er det en selvfølge at hænge en greb på plads der, hvor man tog den. Det viser, at der er tænkt over selv de små detaljer, konstaterer Helle Birk Domino.

Sandagergaard har 450 sortbrogede køer og 350 ha jord, hvor der dyrkes majs, græs og korn.