Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Første eksport af grise i fire år til Rusland

25. jun. 2018 | Indrykket af DANBRED

Et importstop tilbage i 2014 har betydet, at Rusland de seneste fire år har været et lukket land.

Del artiklen:

PRESSEMEDDELELSE: Et importstop tilbage i 2014 har betydet, at Rusland de seneste fire år har været et lukket land, hvad angår dansk eksport af avlssvin. Det blev der midlertidig lavet om på i dag, da DanBred igen fik lov til at sende avlssvin til Rusland.

Tilbage i 2014 blev der indført et forbud mod import af grise. Det var opdagelsen af afrikansk svinepest i Polen, som fik russerne til at lukke i for importen, og lige siden har det været umuligt at eksportere én af Danmarks helt store handelsvarer til Rusland; nemlig danske avlssvin. Lige indtil i dag, hvor DanBred kunne sende et hold på 523 avlsgrise til Rusland.

– Det en stor glæde, at kunne sende det første af flere fly afsted med DanBred Avlsgrise, siger salgsdirektør Claus Holmgaard i DanBred om afrejsen af de danske avlssvin fra Billund Lufthavn.

Hermetisk lukket har Rusland ikke været, da der siden 2014 har været mulighed for at importere ornesæd, som ikke har været omfattet af importforbuddet. Men det er første gang i fire år, at renracede dyr igen må komme ind i Rusland.

Flere års hårdt arbejde
DanBred har gennem flere år arbejdet ihærdigt på at åbne op for markedet igen og der ligger flere års hårdt arbejde i kulisserne, som har muliggjort dagens afsendelse. Derudover har det krævet en masse dokumentation, lige som russerne også har været på inspektionsture i Danmark for at nærstudere de danske avlssvin. Claus Holmgaard fremhæver derfor de mange faggrupper, som DanBred har haft med inde over for at imødekomme russernes spørgelyst.

– Vi venter os meget af denne mulighed, og vi følger op på dette med etablering af et lokalt salgskontor med egne ansatte, Claus Holmgaard

– DanBred genetik er værdsat i mange lande, og i Rusland er værdien af vores dyrs performance og avlsværdi kendt og efterspurgt. Men uden vores dygtige medarbejdere og hårde arbejde med at imødekomme russernes krav for igen at få åbnet op for import af grise, havde vi ikke stået her og kunne se de første grise blive sendt afsted, forklarer Claus Holmgaard.

Fremadrettet er det håbet, at DanBred kan levere flere avlssvin til Rusland. Der er godt og vel to millioner søer i Rusland og en del af disse bliver nu forsynet med ny genetik med disse nye eksporter af avlssvin fra DanBred. Men ikke alene sender DanBred avlssvin afsted til Rusland – DanBred vil også være til stede lokalt i Rusland fremover.

– Vi venter os meget af denne mulighed, og vi følger op på dette med etablering af et lokalt salgskontor med egne ansatte. Vi ved, at lokal tilstedeværelse er særdeles vigtig for at sikre, at vores kunder får optimalt udbytte af vores DanBred genetik, fortæller Claus Holmgaard afslutningsvis.

Dagens sending er den første af flere sendinger til Rusland. Næste hold grise forventes at blive sendt afsted inden for de næste par måneder.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser