Nyheder

Ballongrise eller universel tarmblødning

20. nov. | Indrykket af Nutrimin

Det er en lidelse, der kommer og går.

Del artiklen:

Ofte ses det i perioder, normalt forår/sommer, og så forsvinder det igen, uden at man helt er klar over hvorfor. Der kan dø nogle få stykker eller i voldsomme tilfælde helt op til 10%.

Ofte får foderet skylden. Anlægget bliver gået efter. Rengøring / gennemgang af siloer/korn renser/blanderi/filterposer/snegle/faldrør/trækstationer/tørfoder hjørner/vådfoder ph/foderrør, der får fugt osv. Man leder efter det sted, der sidder og poder foderet med toksiner/gær/skimmel. Der er ingen ende på kontrolpunkter.

Fra den virkelige verden havde en af vores kunder ovenstående problem. Det startede i foråret, og over sommeren steg dødeligheden til 5%, og selvfølgelig var problemet størst ved de slagteklare grise.

Der kunne ikke umiddelbart findes nogen problemer i selve silo/foderanlægget.

Vi startede med myresyre i drikkevandet, uden den store virkning. Vi fandt så ud af, at medicinblanderen ikke doserede korrekt. Der blev købt en ny medicinblander, og vi tilsatte myresyre igen. Dødeligheden blev reduceret med 50 %, hvilket ikke var godt nok. Så prøvede vi NutriNovo som består af organiske syrer og monoglyserider. Det gjorde forskellen. Dødeligheden er nu reduceret til et minimum. Det, arbejdet nu består i, er, hvor lav en dosering der skal til for at opretholde de gode resultater.

Som altid. Nutrimin er klar ved telefonen og til et (Corona) besøg, hvis der er noget, som trænger til nye øjne. 


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame