I næste uge bliver forhandlingerne om et nyt fireårigt veterinærforlig skudt i gang, og der er lagt i kakkelovnen til en strid om svineproducenternes antibiotikaforbrug. Det skriver altinget.dk.

Fra 2010 til 2011 faldt antibiotikaforbruget i svineproduktionen med 30 procent, viser nye tal fra DanMap. Dermed er det - efter mange år med tiltagende forbrug - andet år i træk, at forbruget falder, så det nu er på niveau med 2001-2002.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alligevel vil Socialdemokraterne og Enhedslisten begrænse antibiotikaforbruget yderligere.

- Det er dejligt, at forbruget er faldet, for antibiotikaforbruget er en af de allerstørste udfordringer. Men vi skal altid arbejde på at få det længere ned, siger Socialdemokraternes fødevareordfører, Orla Hav, til altinget.dk.

Han bliver suppleret af Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, der er enig i, at niveauet fortsat skal presses.

Fra oppositionens side mener man ikke nødvendigvis, at antibiotikaniveauet skal presses yderligere i bund.

- Det er dejligt, at gult kort-ordningen har fungeret så godt, og at de fleste svineproducenter er ved at nå i mål. Men når jeg taler med landmændene, hører jeg også, at smertegrænsen er ved at være nået. Man må ikke glemme, at det stadigvæk skal være muligt at behandle et sygt dyr med antibiotika, siger Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen.