Det danske formandskab har arbejdet hårdt på at opnå enighed om konklusioner på en dyrevelfærdsstrategi for 2012 – 2015 og på Kommissionens rapport om transport af dyr.

Dagens vedtagelse af formandskabets konklusioner er ifølge fødevareministeren "et stærkt signal" om, at dyrevelfærd er højt på dagsordenen i EU, og at der vil blive arbejdet på forbedringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I dag er en god dag. Ikke bare fordi vi har opfyldt formandskabets ambitioner for arbejdet, men først og fremmest fordi vi har besluttet, at vi skal sørge for bedre velfærd for Europas dyr, og fordi vi har taget vigtige skridt mod et grønnere landbrug - et grønnere Europa, siger rådets formand, den danske fødevareminister Mette Gjerskov.

På dagens møde fremlagde Mette Gjerskov desuden et vigtigt forslag til rådskonklusioner om bekæmpelsen af antibiotikaresistens:

- Bekæmpelsen af antibiotikaresistens er en hovedprioriteret for det danske formandskab. 25.000 europæere dør hvert år på grund af resistente bakterier, og problemet vokser. Det kræver handling, og derfor er jeg meget tilfreds med, at der er fuld opbakning til de konklusioner, der forventes vedtaget på sundhedsministrenes rådsmøde den 22. juni, fastslår Mette Gjerskov.