Dødeligheden skal ned og fravænningsvægten op

Hele projekt PatteGriseLiv 2.0 startede med opstartsmøde hos Centrovice i starten af december. Her fik vi fin gennemgang af fodring, USK på pattegrise og ledelse på staldgangen. Der blev lagt et godt grundlag for projektet.

Første konsulentbesøg lå onsdag den 18. december. Et dårligt tidspunkt, mente vi selv, lige op til jul og underbemanding, men vi kunne jo lige så godt komme i gang. Og så havde diverse opstartsproblemer jo også en gyldig grund.

Gennemgang i stalden

Vores konsulent startede med at holde kaffepause med os alle, møde alle medarbejdere og fortælle hvor han kom fra, hvordan dagen ville forløbe og så videre. Herefter gik vi i stalden hvor han fik en rundtur, og jeg gennemgik alle vores rutiner indenfor grisens første leveuge. Konsulenten kommer selvfølgelig til en dårlig faringsuge, hvor søerne er kommet skidt fra start efter dårlige faringer med mange dødfødte. Det kan han se ved at grisene dag to mangler glans og er strithåret, men alligevel ser ud til at komme godt med senere. Jeg fortæller, at det er et meget godt eksempel på en af de uger, hvor mange grise dør af sult eller er svagfødte.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind