Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 1 eurocent i juni 2018. Acontoprisen for økologisk mælk forbliver uændret.

I acontoprisen indgår tillægget for deltagelse i Arlagården Plus på 1 eurocent. Dermed bliver acontoprisen for konventionel mælk inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården Plus 234 øre/kg. Acontoprisen for mælk produceret på basis af non-GM foder inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården® Plus bliver 241,4 øre/kg. Acontoprisen for økomælk inklusive tillæg for deltagelse i Arlagården® Plus bliver 313,3 øre/kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom vejrforholdene nu bliver bedre, har det lange, kolde forår i visse områder reduceret udbyttet og industrimarkederne mangler varer. Dette har sammen med stigende eksportefterspørgsel og stærk europæisk efterspørgsel højnet priserne især på ost og smør, mens SMP-priser også er blevet en smule stærkere end forventet.

Et stærkt udbud af økologisk mælk sætter et fortsat pres på priserne for økologi. Udsigten for mælkeprisen for de kommende måneder er positive.