Mange spørger mig, hvorfor lige Irland? Tja, hvorfor ikke Irland?

For mig personligt var det, fordi at det endte det ud med en dårlig oplevelse første gang, jeg var i Irland. Jeg var ung, for første gang alene uden for Danmark, og jeg kom til et helt fremmed land, uden nogen former for erfaring med det arbejde, jeg skulle udføre. Så mit første eventyr med det irske kvægbrug blev kort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senere fandt jeg ud af, at der var en organisation i Danmark, som beskæftiger sig udelukkende med modtagelse af udlændinge og udsending af danskere til udenlandske landbrug. Så da jeg fik muligheden anden gang, var der absolut ingen tvivl om, at jeg denne gang skulle rejse igennem Travel to Farm.

Gården, jeg arbejder på, har 190 køer, fordelt på to gårde. De er ude fra omkring marts til oktober-november. Der er både jersey, holstein, fleckvieh, montbeliarde og en masse krydsningskøer. De bliver malket to gange om dagen, i en 2x12 parallel malkestald med swingover.

Udover køerne er der seks tyre, tre angus og tre holstein. Vi har ikke alle dyr på gården. Der er cirka 160 ungdyr på græs ved gården, hvor jorden enten er købt eller lejet. På hovedgården har vi omkring 100 kalve, hvor cirka 80 af dem er på græs, mens resten er inde og stadig får mælk.

Mere lavpraktisk landbrug

I Danmark er alt efterhånden så elektronisk, og vi har diverse maskiner og systemer til alt. Det er helt anderledes her, hvor hvert enkelt dyr har et blåt ark, hvor der står nogle få detaljer samt svaret på deres tuberkulosetests. Dette ark afleveres, hvis dyrene dør og bliver hentet til destruktion.

Som min vært siger, kunne han sagtens være super elektronisk og med på moden. Men han vil i stedet have mere jord - og respekt for den beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt fungerer rigtig godt her, og jeg ved ikke, hvad jeg ville ændre, hvis der overhovedet er noget. Så hvis du har brug for et kulturchok og at se en anden side af mælkeproduktionen, kan jeg helt klart anbefale at kontakte Travel to Farm og komme i gang med dit eventyr nu. Du vil bestemt ikke fortryde det. Det har jeg i hvert fald ikke gjort.

Læs mere om Line Olsens dagligdag og oplevelser med det irske landbrug i det nyeste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 21. juli.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen allerede nu læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.